2022 Saat Modası

2022 Saat Modası

02 Aralık 2021

Saat modası, genel olarak moda tasarımından ve yaşam tarzlarından bağımsız ele alınmamaktadır. Bununla beraber saat tasarım ve fikri olarak moda dünyasından bağımsız bazı tedrisatlara da sahiptir. Saat mekanizma, aksam ve malzeme kalitesi gibi özellikleri dikkate alındığında moda akımlarının öncüsü de olabileceği gibi zamansız olarak da kullanılabilmektedir. Ancak her sene olduğu gibi bazı renkler, tasarım detayları, tasarım bütünlüğü ve ön plana çıkan detaylar gibi nitelikler her sene saatlerde değişikliklerin meydana gelmesini sağlamış bu nedenle de saat modası her sene farklı bir konseptle saat severleri kucaklamaktadır.

 

Dönem dönem saat tasarımlarında bazı akımlar hakim olmuştur. Vintage akımlarının moda tasarımında hakim olduğu zaman aralıklarında saat markaları en çok tutulan saat modellerinin vintage tasarımlarını piyasaya sunarken, futuristik akımların ön planda olduğu dönemlerde ise saatlerde daha çok ilerici, modern ve teknolojik unsurlar ön plana çıkmaktadır. Bu durumda 2022 saat modasını belirleyen temel unsurlardan birisi ise yaşam tarzlarımızı değişime zorlayan sürdürülebilirlik düşüncesidir. Modanın sürdürülebilirlik düşüncesi ile olan ilişkisi oldukça derin ve bilimsel de bir konudur. Ancak saat modasında sürdürülebilirlik şıklık ve sadelik ile ön plana çıkmaktadır. Bu yıl saat modellerinde şıklık ve sadelik unsurlarını sağlayan saatler genellikle silikon kayışlı saat modelleri ile pastel renk tonları ile tasarlanmış saatler yer almaktadır. Erkek kol saati modellerinde genellikle tek renk saatler ön plana çıkmaktadır. Kadran, kayış ve akrep-yelkovanın tek renk ya da tek rengin tonlarına uygun monokrom tarzındaki saatler, erkek modası için hem günlük kullanıma hem de özel günlerde şıklığın tamamlayıcısı olarak tercih edilebilecek modeller arasında yer alıyor. Nude olarak adlandırılabilecek bej, kahve, siyah ve toprak tonları bu bağlamda öne çıkmaktadır.

 

Günlük kullanımda tercih edilebilecek saatler nude, şık ve sade tasarımlar iken bu sadeliğin dışına çıkmak ve daha iddialı saat kullanmak isteyenler için de neon renkli saatlerin olduğunu söylemek mümkün. Özellikle pastel tonlarda tasarlanan kadran, neon silikon kayışlarla bir harmoni içerisinde kullanıcıların zevkine sunulmaktadır. Bu tasarımlara bir de kadranlara eklenen minimal işleme, kabartma ve işçilikler de eşlik etmektedir.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.